Lägesrapport 3 februari 2020

Med tillförsikt ser vi framemot en liten glugg i det fastlåsta väderläget där känslan av mulet och plus fem grader har präglat mer eller mindre hela vintersäsongen. Dag för dag, vecka för vecka har vi noggrant följt prognoserna från SMHI och under den senaste veckan har prognosen indikerat att det visst kan komma några minusgrader – och då är vi redo!

Ikväll kommer vi starta upp våra fyra snökanoner och om kommande prognos infrias så ser upplägget ut enligt nedan:


3 februari kl. 19.00, minus 2 grader – Vi startar upp snökanonerna
4 februari kl. 11.00, +/- 0 grader – Snökanonerna kommer att stoppa.
4 februari kl. 18.00, minus 2 grader – Vi startar upp snökanonerna
5 februari kl. 10.00, +/- 0 grader – Snökanonerna kommer att stoppa.
6 februari kl. 19.00, minus 3 grader – Vi startar upp snökanonerna.
7 februari kl. 07.00, +/- 0 grader – Snökanonerna kommer att stoppa.

Sen väntar ytterligare en period av temperaturer mellan 3-7 plusgrader fram till 12 februari (SMHI). Trots några dagar med kyla och snöproduktion så måste det vara minusgrader när vi etablerar snöbädden med pistmaskinen. Det går helt enkelt inte i varma förhållanden köra runt på snön med en tungmaskin för bästa resultat. Så nu håller vi alla tummar för att väderprognosen framöver justeras till vår fördel.

Bästa hälsningar
Saltsjöbadens Konstsnöarena
Saltsjöbadens Golfklubb & Saltsjöbadens IF Skidor