Styrelsens kommentar på NVP:s artikel 5 maj 2020

Styrelsen i Saltsjöbadens Konstsnöarena kan bekräfta att det pågår förhandlingar med Nacka Kommun inför kommande skidsäsong. Hur den uppgörelsen kommer att se ut är för tidigt att uttala sig om men vi jobbar intensivt med att hitta den bästa lösningen för alla parter.

Vår satsning på en konstsnöanläggning i Nacka är forfarande i sin inledande fas och när kylan i ett såhär tidigt skede inte givit rätt förutsättningar att bygga upp en ekonomisk trygghet har vi ganska raskt hamnat i en likviditetskris. Trots ett jättestort intresse för längdåkning räcker det inte att erbjuda skidåkning endast 30 dagar en hel säsong utan en ”normalvinter” krävs minst 60 dagar för att kalkylerna skall gå ihop. Vi lyckades inte med det trots att vi jämfört med andra skidanläggningar i Stockholmsområdet hade flest skiddagar.

Styrelsens arbete fokuseras nu på att hitta ett väl fungerande upplägg tillsammans med Nacka Kommun så att vi kan åka längdskidor även nästa säsong och då med förhoppning att vädergudarna också gillar vårt upplägg.

Styrelsen i Saltsjöbadens Konstsnöarena
Saltsjöbadens Golfklubb
Saltsjöbadens IF Skidor