*HITTA ALLTID SENASTE UPPDATERINGEN PÅ VÅR FACEBOOKSIDA - SALTSJÖBADENS KONSTSNÖARENA*    *VILL DU HJÄLPA OSS ATT LYSA UPP ARENAN? BLI EN STOLPSPONSOR*

Om Konstsnöarenan

Saltsjöbadens Konstsnöarena hittar du bara 1,7 mil från centrala Stockholm ute mot kusten i Nacka Kommun.
I en fantastisk natur har Saltsjöbadens IF och  Saltsjöbadens GK skapat en anläggning för längdskidåkning. Den totala längden på skidspåret är 2,5 km och hela slingan är belyst. Vi erbjuder en 5 meter bred snöbädd som prepareras 3-5 gånger i veckan. En variation av fyra spår alternativ två spår och skejt kommer att finnas tillgänglig. Mer information om själva spårningen hittar du på vår facebooksida – Saltsjöbadens Konstsnöarena.

Hela tekniken bygger på ett 1,4 km lång vattenledning i marken och till den 14 poster där vi kan koppla in snökanoner för produktion och elbelysning.
Vi skall erbjuda dig skidspår i toppklass med högsta möjliga spårkvalité och skidupplevelse. Det uppnår vi med både bästa teknik för att göra snö som med kvalificerad personal som kan spårdragning.

Barnens vinterlandskap

I anslutning till start/mål så kommer vi skapa ett snölekland för våra yngsta vänner. Här kan barnen njuta av snö på sina egna skidor men även åka pulka om så önskas. Här hittar du grillplats, för dig med egen matsäck och nära tillgång till vår restaurang på golfklubbens klubblokal om du vill bara sitta ner och få allt serverat.

Teknikträningsarena

img_2367Innan du kastar dig ut på våra slingor så kan du teknikträna på vår teknikträningsarena perfekt för uppvärmning och teknikträning. Detta är också platsen för vår barnskidåkning och start för skidskolan.

Här kommer du också hitta Saltsjöbadens IF Skidor som bedriver träningsverksamhet.

Specialanpassad för personer med funktionsnedsättning

Konstsnöarenan blir anpassad till personer med funktionsnedsättningar och vi samarbetar i denna fråga med Stockholms Parasportförbund, Synskadades Riksförbund Stockholm – Gotland och Riksförbundet för Rörelsehindrades Stockholmsavdelning.

Skidspåren dras med lämpliga bredder för att möjliggöra för synskadade att åka skidor med sin ledsagare. Kurvor anpassas till lämpliga former och radier. Backar anpassas i längd och branthet.

De spår som dras i konstsnöbädden blir djupare och stabilare än natursnöspår, varför konstsnöspår är lämpligare för personer med funktionsnedsättningar.

Välkommen till oss

På Saltsjöbadens Konstsnöarena finns det tillgång till omklädningsrum, vallabod samt golfrestaurangen. Kolla upp vilka öppettider som gäller under vårt menyval ”vårt utbud”. Oavsett om du kommer för några timmars skidåkning, en helg med övernattning eller enbart ett besök i för att uppleva vår arena så är du hjärtligt varmt välkommen till oss på Saltsjöbadens Konstsnöarena

Sommarsäsongen 2019

När vinterlandskapet tappar greppet då växer Saltsjöbadens golfbildGolfbana fram. Här bedriver Saltsjöbadens Golfklubb sin verksamhet i sitt mycket fina klubbhus. Restaurang, golfshop och omklädning finns till ditt förfogande och det finns två golfbanor, 9-hål och 18-hål.