*1 april sista chansen att åka skidor på arenan*    *VILL DU HJÄLPA OSS ATT LYSA UPP ARENAN? BLI EN STOLPSPONSOR*

Om Konstsnöarenan

Saltsjöbadens Konstsnöarena hittar du bara 1,7 mil från centrala Stockholm ute mot kusten i Nacka Kommun.
I en fantastisk natur har Saltsjöbadens IF och  Saltsjöbadens GK skapat en anläggning för längdskidåkning. Hela projektet är indelat i etapper och den första etappen erbjöd 1,2 km med viss elbelysning. Två snökanoner producerade en 5 meter bred bädd.

Planerna och beställningarna inför etapp 2 tog fart på hösten 2017 och efter många turer fram och tillbaka med leverantörer så påbörjades en tillfällig lösning med snöproduktion på vår 9-hålsbana i väntan på att etapp 2 skall färdigställas.

Etapp 2 fullt utbyggd innehåller en 2,5 km lång bana med elbelysning.  Hela tekniken runt snökanonerna är nedgrävd i marken vilket skapar en effektiv tids- och produktionskapacitet. Vatten och el tas från 14 olika platser utmed banan.

Vi skall erbjuda dig skidspår i toppklass med högsta möjliga spårkvalité och skidupplevelse. Det uppnår vi med både bästa teknik för att göra snö som med kvalificerad personal som kan spårdragning.

Barnens vinterlandskap

I anslutning till start/mål så kommer vi skapa ett snölekland för våra yngsta vänner. Här kan barnen njuta av snö på sina egna skidor men även åka pulka om så önskas. Här hittar du grillplats, för dig med egen matsäck och nära tillgång till vår restaurang på golfklubbens klubblokal om du vill bara sitta ner och få allt serverat.

Teknikträningsarena

img_2367Innan du kastar dig ut på våra slingor så kan du teknikträna på vår teknikträningsarena som är en rundbana på 400 meter. Perfekt uppvärmning och finslipningsplats. Även en mycket bra plats för skidskola och barnskidåkning.

Här kommer du också hitta Saltsjöbadens IF Skidor som bedriver träningsverksamhet.

Specialanpassad för personer med funktionsnedsättning

Konstsnöarenan blir anpassad till personer med funktionsnedsättningar och vi samarbetar i denna fråga med Stockholms Parasportförbund, Synskadades Riksförbund Stockholm – Gotland och Riksförbundet för Rörelsehindrades Stockholmsavdelning.

Skidspåren dras med lämpliga bredder för att möjliggöra för synskadade att åka skidor med sin ledsagare. Kurvor anpassas till lämpliga former och radier. Backar anpassas i längd och branthet.

De spår som dras i konstsnöbädden blir djupare och stabilare än natursnöspår, varför konstsnöspår är lämpligare för personer med funktionsnedsättningar.

Välkommen till oss

På Saltsjöbadens Konstsnöarena finns det tillgång till omklädningsrum, vallabod samt golfrestaurangen. Kolla upp vilka öppettider som gäller under vårt menyval ”vårt utbud”. Oavsett om du kommer för några timmars skidåkning, en helg med övernattning eller enbart ett besök i för att uppleva vår arena så är du hjärtligt varmt välkommen till oss på Saltsjöbadens Konstsnöarena

Sommarsäsongen 2018

När vinterlandskapet tappar greppet då växer Saltsjöbadens golfbildGolfbana fram. Här bedriver Saltsjöbadens Golfklubb sin verksamhet i sitt mycket fina klubbhus. Restaurang, golfshop och omklädning finns till ditt förfogande och det finns två golfbanor, 9-hål och 18-hål.