*HITTA ALLTID SENASTE UPPDATERINGEN PÅ VÅR FACEBOOKSIDA - SALTSJÖBADENS KONSTSNÖARENA*    *VILL DU HJÄLPA OSS ATT LYSA UPP ARENAN? BLI EN STOLPSPONSOR*

Spårsystem

ANLÄGGNINGEN ÄR STÄNGD FÖR SÄSONGEN.

Spåret är totalt 2,5 km långt och det finns elljus utmed hela banan. Banans åkriktning är högervarv (motsols) och det finns möjlighet att dela in i tre olika slingor. Blåa slingan är 500 meter, gula slingan 1,1 km och röda slingan 2,5 km. All åkning är enkelriktad, fyra spår i bredd eller två spår och skejt.

Vi har öppet den blåa, gula och röda slingans norra del totalt 2,5 km preparerade spår.


Spårstatus

Följ information på vår facebooksida och på skidspar.se. 

Vid normala väderförhållanden prepareras spåren dagligen alternativt vid behov. Prepareringen sker oftast i anslutning till stängning (22.00). Var uppmärksam i anslutning till arbetsfordon.

Lokala trivselregler på arenan

  • Spåravgift gäller inom preparerat område.
  • För säsongskort erhålls en knapp som skall sättas fast och vara synlig under hela vistelsen. För dagkort skall swisch- eller kortbetalning kunna visas upp om funktionär efterfrågar detta.
  • All skidåkning skall ske på konstsnöbädden. Ingen skidåkning i den fria terrängen i egna spår då vi befinner oss på en golfbana med känsliga områden såsom greener, tees samt fairways
  • Följ åkriktningsanvisningar som finns uppsatta utmed banan.

Mer om trivselregler och allmänna villkor hittar du här.

Visa hänsyn och respekt 

Om pistmaskinen är ute när spåret är öppet ber vi er visa hänsyn och respekt både för pistmaskinförare och avspärrningar. Vi vill inte ha åkare tätt inpå arbetsfordonen! Vi arbetar med spåren för att ge er åkare så bra förhållanden som möjligt och då kan det innebära att ni får åka på kortare delar av spåret när vi arbetar med dem. Under tiden 22.00-06.00 är anläggningen stängd för skidåkning.

Hund och pulka

Det är INTE tillåtet med hund eller pulka i konstsnöspåret. Vissa dagar kan det finnas undantag, se separat anslag på plats och på vår hemsida.