*1 april sista chansen att åka skidor på arenan*    *VILL DU HJÄLPA OSS ATT LYSA UPP ARENAN? BLI EN STOLPSPONSOR*

Spårsystem

Vintern 2017/18 använder vi en tillfällig lösning på bansträckning.

Det finns tre slingor att välja mellan:
GUL – 400 meter
BLÅ – 700 meter
RÖD – 1.000 meter


 

Spårstatus

Följ information på vår facebooksida och på skidspar.se. 

Vid normala väderförhållanden prepareras spåren dagligen alternativt vid behov. Prepareringen sker oftast kvälls eller nattetid för att spåren skall hinna frysa ihop till nästa dag.

Lokala trivselregler på arenan

  • Spåravgift gäller inom preparerat område och inkluderar både konstsnöspår och naturspår. 
  • För säsongskort erhålls en knapp som skall sättas fast och vara synlig under hela vistelsen. För dagkort skall swichbetalning i telefonen kunna uppvisas eller kvitto från betalautomaten.
  • ALL ÅKNING SKALL SKE I DE SPÅR SOM ÄR DRAGNA AV SKOTERN ELLER PISTMASKINEN. Ingen skidåkning i den fria terrängen i egna spår då vi befinner oss på en golfbana med känsliga områden såsom greener, tees samt fairways
  • Följ åkriktningsanvisningar som finns uppsatta utmed banan.

Mer om trivselregler och allmänna villkor hittar du här.

Visa hänsyn och respekt 

Om pistmaskinen är ute när spåret är öppet ber vi er visa hänsyn och respekt både för pistmaskinsförare och avspärrningar. Vi vill inte ha åkare tätt inpå arbetsfordonen! Vi arbetar med spåren för att ge er åkare så bra förhållanden som möjligt och då kan det innebära att ni får åka på kortare delar av spåret när vi arbetar med dem. Under tiden 22.00-06.00 är det förbjudet att vara på spåren.

Hund och pulka

Det är INTE tillåtet med hund eller pulka i konstsnöspåret. Vissa dagar kan det finnas undantag, se separat anslag på plats och på vår hemsida.